Antwerpen > Buitenring > Forten

Fort Kruibeke

Adres

Kruibeeksesteenweg website

Rondleiding

Nog steeds militair domein en is dus slechts uitzonderlijk geopend.

Fort Kruibeke

Ik heb dit fort tijdens de afgelopen open monumentendag 2011 (11 sept.) bezocht, deze open monumentendag had als thema "Conflict".

Tot mijn grote spijt heb ik van de aanwezige gidsen bijna enkel informatie gekregen over de fauna en flora op het fort. Er kon geen zinnig woord verteld worden over het fort zelf, zijn ontstaan of zijn bestaan.

Waarom dit fort bezoeken

  • Om de groene jongens die momenteel hun strijd aan het leveren om vaste voet op het fort te krijgen te tonen dat er ook mensen zijn die militair erfgoed belangrijk vinden. En dat deze groep ook zijn plaats verdient op het fort van Kruibeke.

Waarom dit fort niet bezoeken

  • Onder de huidige omstandigheden niet, tenzij u het over een eenzame orchidee, een rietvogel of de zuurtegraad van cola versus deze van de gracht wil hebben.

P.S. Onderstaande fotoreeks heeft normaal per foto toch een woordje uitleg, hier niet. Deze foto's zijn getrokken terwijl de groep naar de uitgang aan het doorstappen was. Er was zoveel tijd opgegaan aan de groene aspecten en tenenkrullend foutieve militaire geschiedenis dat de elementen waar het echt om draait op een fort (bv capponière) totaal genegeerd werden.
\nDus omwille van nauwelijks tijd om foto's te trekken en zeker geen uitleg van de gids: foto's zonder uitleg... laat ze maar aan u voorbij flitsen!

info@fortenvanbelgie.be